Q&A SAVIMAALI

Millaisille pinnoille Domus Natura savimaali käy?

Domus Natura -savimaaleilla voi maalata sekä käsittelemättömiä että aiemmin maalattuja seiniä ja kattoja: esimerkiksi puuta, kiveä, tiiliä, kipsi- ja puukuitulevyä, betonia sekä pinkopahvia. Kahdella maalikerroksella saa täysin peittävän pinnan, vaikka pohja olisi lähtöjään aivan eri värinen. 

Missä Domus Natura savimaali on valmistettu?

Savimaalimme valmistetaan Saksassa Biofarben Gmbh:n toimesta. Biofarben on jo 31-vuotias pieni, mutta intohimoinen maalivalmistaja.

Kuinka riittoisaa savimaali on?

Litralla maalaat pohjasta riippuen noin 5-6 neliötä. 2,5 litran astialla maalaat noin 15 neliötä.

Montako kerrosta pitää maalata?

Tämä riippuu pohjasta. Jos pohja on valkoinen, 2 kerrosta riittää. Jos pohja on kovin eri värinen kuin tuleva maalisävy, voi olla että joudut sutimaan 3 kerrosta.

Millä välineillä kannattaa maalata?

Tämä on pitkälti mielipideasia. Toiset tykkää käyttää pitkänukkaista, toiset lyhytnukkaista telaa. Savimaali sopii kaikille teloille, pensseleille ja jopa ruiskulle.

Mistä maalia saa?

Saatavuuden löydät jälleenmyyjät -osiosta, päivitämme listaa sitä mukaan kun uusia jälleenmyyjiä liittyy mukaan. 

Kuinka kauan maali kestää avattuna?

Savimaali on luonnontuote, eikä kestä pitkiä aikoja avattuna. Suosittelemme käyttämään maalin 2 viikon kuluessa purkin avaamisesta. Voit pidentää avatun purkin käyttöikää sumuttamalla maalin pinnalle vettä, tai kääntämällä hyvin suljettu purkki ylösalaisin.

Mistä saan käyttöturvallisuustiedotteen?

Lähetä meille sähköpostia, lähetämme tarvittavat dokumentit sinulle.

Mitä savimaali sisältää?

Savimaali sisältää noin 20% valkoista saksalaista suodatettua savea, vettä, liitua, kasviperäinen emulgaattoria, selluloosaa, titanoksidia, polyasparagiinihappoa, safloripolymerisoitu öljyä ja hopeasuolaa. Eli ei lainkaan muovia tai liuottimia.

Q&A CHALK PAINT

Chalk Paint, liitumaali, kalustekalkkimaali vai kalkkimaali?

Tämä onkin hauska kysymys! Markkinoilla on useita samaan tarkoitukseen olevia maaleja, joista käytetään hieman eri nimiä. Yhteistä miltei kaikille maaleille on liitu (chalk). Ymmärryksemme mukaan, liitumaalit saivat Suomessa nimen “kalkkimaali”, huonon käännöksen myötä. Yhtä kaikki samankaltaisesta ja samaan käyttöön tarkoitetusta maalista on kyse, oli markkinointinimi mikä tahansa.

Millaisille pinnoille Domus Natura Chalk paint käy?

Melkeinpä millaiselle tahansa! Maalatut, lakatut, lasitetut, muovipinnoitetut pinnat eivät tuota hankaluuksia tartunnalle. Kalustemaalimme käy miltei kaikille kodin esineille, mutta muista, että se ei kestä kovaa kulutus ilman vaha käsittelyä.

Missä Chalk Paint on valmistettu?

Kalustemaalimme valmistetaan Hollannissa, mutta suunniteltu Suomessa.

Kuinka riittoisaa kalustemaali on?

Litralla maalaat pohjasta riippuen noin 10-13 neliötä. Pienemmällä 0,25 litran purkilla maalaat mukavasti pöydän tai tuolin.

Montako kerrosta pitää maalata?

Se on täysin makuasia. Toiset hakevat rustiikkista ja rosoista lopputulosta ja maalattavan yhtä sävyä yhden kerroksen. Toiset haluat tasaisen ja peittävän samalla sävyllä, ja maalaavat jopa kolme kerrosta. Kokeilemalla lyödät parhaan lopputuloksen!

Millä välineillä kannattaa maalata?

Jälleen kerran mielipideasia. Toiset telaavat, toiset käyttävät pensseliä. Mutta muista valita laadukkaat työvälineet – ne kestävät oikein huollettuna kymmenenkin vuotta.

Mistä kalustekalkkimaalia saa?

Saatavuuden löydät jälleenmyyjät -osiosta, päivitämme listaa sitä mukaan kun uusia jälleenmyyjiä liittyy mukaan. 

Kuinka kauan maali kestää avattuna?

Chalk Paint kestää avattuna noin kuukauden.

Mistä saan käyttöturvallisuustiedotteen?

Lähetä meille sähköpostia, lähetämme tarvittavat dokumentit sinulle.

Mitä ainesosia Chalk Paint sisältää?

Vesi, liitu, puulima (PVA), titaanioksidi ja väripigmentit.